Social media gehackt van Anna
Deepfake porno

Noor (25) werd slachtoffer van deepfake sexting

Noor werd slachtoffer van deepfake sexting. Ze is hier nog jarenlang mee geconfronteerd. Tot de dag van vandaag denkt iedereen nog steeds dat Noor ook echt het meisje is dat op de beelden te zien is. 

Noor gaat niet meer naar school in de stad waar ze vandaan komt. Overal wordt ze herkent en mensen verzinnen de mooiste verhalen. “Ik ben niet meer het blije en gelukkige meisje wat ik hiervoor altijd was. Ze hebben mij leven helemaal kapot gemaakt”. 

Noor is altijd een populair meisje geweest. Ze had veel vriendinnen op school en was ook erg geliefd bij de jongens. Ook thuis had ze een fijne omgeving waar ze alles kon vertellen. 

Begin september 2017 is Noor begonnen met een nieuwe opleiding. Na heel lang twijfelen over wat ze wilde doen, had ze uiteindelijk haar keuze gemaakt. Noor verhuisde naar de stad waar haar nieuwe opleiding was. Hier leerde ze gelijk een heleboel nieuwe mensen kennen en iedereen was gelijk weg van haar. “Misschien is het stom om over mezelf te zeggen, maar ik kon eigenlijk altijd goed opschieten met iedereen. Ik had niet het idee dat mensen mij niet mochten”. 

In haar eerste schooljaar genoot ze volop van het studentenleven. Ze dronk heel veel alcohol doordeweeks en af en toe gebruikte ze wel eens drugs. Ook deelde ze vaak het bed met iemand. Het kon voor haar niet gek genoeg zijn, want elke week had ze genoeg feestjes. Zelfs haar ouders vroegen zich af of ze weer een keer naar huis kwam. Niet alleen zij mistte haar, maar ook haar broer kon niet wachten om haar weer een keer te zien. Het was al lang geleden. 

Noor had een speciale band met haar broer. Die is door de omstandigheden ook nooit veranderd. “Mijn broer en ik zijn twee handen op één buik. Wij vertellen elkaar alles, maar dan echt alles. Ook als ik ergens meezit of ik voel me kut, dan bel ik hem gelijk”. Noor had sinds kort een jongen leren kennen waar ze het erg goed mee kon vinden. Dit vertelde ze aan haar broer en vroeg hem wat hij ervan vond. Hij was erg enthousiast, aangezien Noor nooit een serieuze relatie heeft gehad. Hij gaf haar advies en zij volgde dit op. 

Na het advies van haar broer besloot Noor om voor de jongen te gaan. En hij ging ook voor haar. Een tijd lang ging het heel goed met Noor en haar nieuwe vriend, maar toch vond Noor het lastig om voor maar één jongen te gaan. “Ik vond het superleuk om aandacht te krijgen. Hierdoor merkte ik dat ik niet klaar was voor een relatie”. Noor besloot dus om een einde te maken aan haar relatie. Ze vertelde haar vriend eerlijk wat de reden hiervan was. Hij begreep hier niks van en werd er zelfs heel boos van. 

“Toen ik single was kon ik niet wachten om weer los te gaan. Misschien klinkt het heel raar, maar een relatie was niks voor mij”. 

De avond erna was ze gelijk in de stad te vinden. Na de stad is ze meegegaan met een jongen die zij in de stad had leren kennen. Heel toevallig was dit een vriend van haar ex, maar dat maakte voor beide niet uit. Dit verhaal ging natuurlijk gelijk de hele school rond, want wie gaat er nou met de vriend van je ex naar bed. “Ik vond het allemaal een beetje overdreven, want ik wist niet dat ze zo goed bevriend waren en daarbij ken ik geen een jongen die hier een probleem van zou maken”. Al snel kwam dit nieuws bij haar ex en hij was er helemaal niet blij mee. Hij begreep niet waarom ze met hem de dag, nadat ze uit elkaar waren, naar bed is gegaan. “Hij werd super boos op mij. Hij begreep het niet en zei dat ik hier echt heel veel spijt van moest hebben”, verteld Noor. 

Net zoals altijd ging Noor de weken erna naar school. In de les werd ze al een aantal keren gebeld door haar broer. “Ik keek op mijn telefoon en zag dat mijn broer me wel 10 keer had gebeld. Ik schrok me kapot. Ik dacht echt dat er iets was gebeurd”. Na het zien van de gemiste oproepen, besluit Noor om toch het lokaal uit te lopen en hem terug te bellen. Helemaal overstuur schreeuwt hij tegen Noor aan de telefoon. “Hij was helemaal aan het schreeuwen en vroeg hoe ik zo dom kon zijn". Noor wist helemaal niet waar hij het over had en probeerde hem dus ook gelijk te kalmeren. Dit hielp niet. Hij was helemaal over de rooie. Haar broer vertelde dat er een seksfilmpje van haar rondging. Noor wist helemaal niet waar dit over ging, want ze had nog nooit een filmpje gemaakt. Haar broer beweerde dat hij duidelijk kon zien dat zij het was en dat iedereen het filmpje kon vinden. Hij had het namelijk van een vriend ontvangen. Noor schrok zich natuurlijk kapot, want zij kon zich niet herinneren dat ze ooit zo’n filmpje heeft gemaakt. Na een paar minuten ontving ze zelf een linkje van haar broer van het filmpje. “Toen ik dit zag, leek het net alsof de tijd stilstond. Ik kon echt niet geloven dat er een filmpje van mij rondging en het ergste is nog dat ik er zelf niks van weet. Niets kwam mij bekend voor. Ik wist eigenlijk wel zeker te weten dat ik dit niet kon zijn. Maar ik wist niet hoe er anders een filmpje zoals deze er kon zijn”, verteld Noor. 

Noor en haar broer spraken gelijk die dag nog af. “Ik had de beelden wel honderd keer gezien. Ik was het gewoon echt niet”. Beide gingen ze op zoek op internet. Hier vonden ze dingen over gemanipuleerde beelden. Noor dacht gelijk dat dit het was. Noor en haar broer belde gelijk de politie. De politie zou kijken wat ze er mee konden doen en zouden alles proberen. 

“Ik wist eigenlijk gelijk wie erachter zat, maar dit kon ik op geen enkele manier bewijzen”.

Wij hebben de betreffende sites gemaild en het filmpje is verwijderd van het internet. Dit was alleen veel te laat, want de hele school had het filmpje al gezien. “Het was echt verschrikkelijk. Iedereen dacht dat ik op dat seksfilmpje stond, maar ik was het niet. Tot de dag van vandaag denkt nog steeds merendeel dat ik het wel ben”. 

Voor Noor was dit een hele moeilijke periode. Niemand geloofde haar en niemand wilde meer met haar omgaan. Het populaire meisje dat ze altijd was, was ze niet meer. Mensen lachten haar uit en negeerden haar. Het werd voor haar zo erg dat ze in overleg met haar ouders besloot om te stoppen met de opleiding en te verhuizen naar een andere stad. “Ik had geen idee waar ik terecht kon voor hulp. Ik wist ook niet wat ik tegen de situatie kon doen. Misschien als ik dit had geweten, dat mensen me dan wel zouden geloven en ik gewoon mijn leven nog kon leiden. Ik hoop dat mensen mij nu wel geloven na mijn verhaal”. 

Noor